HOOGLAND
tel. 033-4801915

12-2-2023 Hoogland - RKZVC: 2 - 1 (1 - 1)

Als iedereen fit is, heeft RKZVC zeven ervaren spelers in de selectie. Door blessures waren er daarvan vandaag maar twee beschikbaar. Hierdoor moest RKZVC aantreden met een erg jong team met een gemiddelde leeftijd van slechts 23 jaar en 1 maand. Ze hebben gestreden voor wat ze waard waren en met iets meer geluk en slimmigheid had er zomaar een punt in gezeten. Helaas dus net niet.

Gezegd moet worden dat Hoogland over de hele wedstrijd de betere ploeg was maar het begin was verrassend genoeg voor RKZVC. Het eerste kwartier was erg boeiend. In de vijfde minuut redde keeper Joël Paijers met een prachtige reflex met de voet waarna de bal in de middencirkel bij Sjors Storkhorst kwam. Hij bedacht zich geen moment en schoot vanaf die plek ineens over de ver-voor-zijn-goal staande Hooglandse keeper de 0-1 binnen. Vier minuten later had Sem Jansen na een mooie aanval de voorsprong bijna verdubbeld maar zijn schot ging er via de paal niet in. Enkele minuten later redde Björn Doppen op de doellijn met het hoofd na een kopbal van Hoogland waarna Joël Paijers wederom enkele enkele minuten later katachtig redde op een goed schot. Hierna luwde de strijd enigszins en hadden beide verdedigingen de zaken iets beter op orde. Nadat eerst een schot voorlangs ging, kwam Hoogland in de 34e minuut toch op gelijke hoogte. Een mooie aanval over enkele schijven werd door Delano Esseboom van dichtbij binnen geschoten voor de 1-1. Hoogland kreeg voor rust nog een laatste kans maar het schot ging in het zijnet.

Na rust kwam RKZVC minder tot goede aanvallen. Hoogland beheerste grotendeels het spel en creëerde een vijftal goede kansen. De eerste, meteen na rust, ging recht op Joël Paijers. Vijf minuten later werd een corner ineens op de slof genomen en schampte de bal via de lat weer het veld in. Even later redde Joël Paijers weer op een erg hard schot. Hierna luwde het Hooglandse offensief eventjes maar rond de 70e minuut kwamen de volgende kansen waarvan de eerste een meter werd over geschoten. In de 73e minuut volgde er echter een penalty door een onhandige sliding op de achterlijn waarbij de Hooglandse speler werd mee genomen. Bas Wobbes benutte dit buitenkansje beheerst voor de 2-1. RKZVC kwam hierna wel tot enkele aardige uitvallen maar wist geen echte kansen uit te spelen. Een laatste Hooglandse inzet werd kort voor het eind nog net tot corner verwerkt.

Iets meer ervaring in en voor het centrum van de verdediging was vandaag erg welkom geweest om wat meer rust aan de bal te krijgen. Helaas dus geen punten tegen deze “mede-degradatie-kandidaat”, die afgelopen drie jaar nog in de 3e divisie speelde. Het is wel op zijn plaats om de Zieuwentse ploeg een compliment te geven voor de strijdlust die ze geleverd hebben. De volgende competitiewedstrijd van RKZVC, op 26 februari thuis tegen Moerse Boys, is weer een “zespunten wedstrijd” in de strijd tegen degradatie.

Donderdag 16 februari speelt RKZVC thuis om 20.00 tegen Juliana ’31 (Malden) voor de beker.