7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

21-1-2023 RKZVC – Silvolde: 1 - 1 (0 - 0)

De laatste keer dat RKZVC in de competitie punten haalde, was op 1 oktober met de overwinning op EVV Echt. Vandaag moesten ze er hard voor werken maar uiteindelijk lukte het toch om een punt thuis te houden. Op zich schieten ze er met dat punt in de stand niet veel mee op omdat de achterstand op Silvolde voor een plaats in de nacompetitie tien punten blijft, maar het geeft wel een goed gevoel dat het harde werken weer een keer beloond wordt.

Nadat Sven Jurjus in de 7e minuut een vrije trap van 30 meter nauwelijks een halve meter over de kruising schoot, had Silvolde voor rust het betere van het spel en was ook gevaarlijker. In de 9e minuut kwam RKZVC goed weg. Een uitgooi van Tim Penterman kwam in de voeten van een Silvoldenaar die niet treuzelde en van 30 meter afstand tegen de verre paal schoot. Tien minuten later kwam RKZVC weer goed weg omdat een schot van dichtbij naast ging. RKZVC kwam lange tijd niet verder dan counters en had daarbij in de 26e minuut bijna succes. Een scherpe pass van Sjors Storkhorst op de vrijstaande Björn Doppen kon nog net met het uiterste puntje van de schoen door een Silvoldse verdediger worden aangeraakt zodat er net geen opgelegde kans kwam. Silvolde kreeg voor rust veel vrije trappen en corners die drukte voor de goal op leverden. Twee van die vrije trappen werden doorgekopt en gingen rakelings langs goal. De andere situaties konden soms met enige moeite worden opgelost.

Silvolde begon zeer fanatiek aan de tweede helft. Een vrije schietkans werd nog net aangeraakt waarna ze binnen vijf minuten vijf corners kregen met de nodige drukte in de doelmond. Zeer onverwacht kwam RKZVC in de 54e minuut op voorsprong. Een pass van Björn Doppen werd in het centrum nog iets aangeraakt door Thieme Terhaerdt waarna Jouke Knippenborg geheel vrijstaand de 1-0 binnen schoot. Vanaf dat moment was de wedstrijd redelijk in evenwicht waarbij beide ploegen voor de winst gingen en het spel behoorlijk op en neer golfde. RKZVC kon slechts dertien minuten van de voorsprong genieten. Een lage voorzet van rechts kon midden voor goal simpel worden binnen getikt door de geheel vrij staande Evert Römer voor de 1-1. In de volgende vijf minuten hield Tim Penterman RKZVC op de been met twee goede reddingen. In de 78e minuut had Sjors Storkhorst de drie punten voor RKZVC binnen kunnen schieten. Een pass schoot onverwacht door waarna hij vrij door kon lopen. Helaas schoof hij de bal een halve meter langs de verkeerde kant van de paal. Het laatste kwartier drong Silvolde het meest aan maar konden zij ook geen goal mee forceren.

Alles bij elkaar was het een spannende wedstrijd met veel strijd. In november en december heeft RKZVC al wel betere wedstrijden gespeeld maar stonden ze na afloop steeds met lege handen. Vergeleken met die periode was het spel vandaag wel wat minder maar houden ze er wel een punt aan over.

Zondag 28 januari speelt RKZVC uit tegen SV Venray om 14.30.