RKZVC nog steeds ongeslagen in 2023 - RKZVC

RKZVC nog steeds ongeslagen in 2023

SV Venray

0 - 0

RKZVC 1 (zon)

Competitie

4e Divisie B

Datum

29 januari 2023 14:30

Scheidsrechter

M.J. Kok

Accommodatie

Sportpark De Wieen
Sportlaan 6
5801AH
VENRAY
tel. 0478-512338

29-1-2023 SV Venray - RKZVC: 0 - 0 (0 - 0)

RKZVC nog steeds ongeslagen in 2023
Na de teleurstellende najaarsperiode is het heel fijn dat RKZVC in het nieuwe jaar na twee oefenwedstrijden en twee competitiewedstrijden nog steeds ongeslagen is. Hier hoort wel de kanttekening bij dat het punt, dat vandaag in Venray behaald werd, eigenlijk een bonuspunt is gezien het veldoverwicht van de Limburgse club.

Vooral voor rust kwam RKZVC in het spel niet voor en kwam het enkele keren met de schrik vrij. Welgeteld tweemaal viel er een kleine mogelijkheid voor RKZVC te noteren. In de 12e minuut kon Thieme Terhaerdt net niet bij een lage voorzet van Björn Doppen en een schot van Sjors Storkhorst in de 28e minuut werd via een verdediger corner. Verder dicteerde Venray het spel en creëerde de nodige kansen waarbij keeper Tim Penterman prima reddingen verrichtte. De eerste daarvan was in de 13e minuut. Twee minuten later ranselde hij een knappe kopbal uit de bovenhoek. Binnen vijf minuten daarna waren er twee passes / voorzetten van Venray die door iedereen werden gemist en net voor goal langs gingen. Echt geluk had RKZVC in de 24e minuut toen een Venrayse spits in vrije positie voorlangs schoot waarna weer enkele minuten later een knappe kopbal via de lat over ging. De beste kans kreeg Venray in de 34e minuut. Een spits probeerde te lobben maar Tim Penterman kon er met zijn vingertoppen net bij. De bal viel vervolgens vrij voor de voeten van een andere vrijstaande spits maar zijn inzet werd door Toby Bokkers voor de lijn weggewerkt.

Na rust bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde met één groot verschil: verdedigend stond het bij RKZVC veel beter. Venray kwam slechts tot één aardige kans in de 68e minuut. Dat schot kon de ingevallen keeper Joël Paijers redelijk gemakkelijk pakken. De overige schoten van Venray waren onzuiver. RKZVC had na rust enkele keren betere counters dan voor rust maar wisten de mogelijkheden slechts éénmaal uit te spelen tot een aardige kans. Thieme Terhaerdt raakte de bal echter slecht zodat die mogelijkheid verder niets opleverde. Omdat Venray druk bleef zetten om alsnog de overwinning uit het vuur te slepen, bleef het wel tot het eind spannend, maar met veel vechtlust wist RKZVC toch een puntje over de streep te trekken.

In het najaar liepen dit soort wedstrijden steevast verkeerd af voor RKZVC, hetzij omdat er verdedigend een foutje werd gemaakt of omdat de tegenstander een momentje van onoplettendheid toch uitspeelde. Vandaag hield iedereen de concentratie tot het eind prima vast en bleef het daardoor dit jaar dus nog steeds ongeslagen. Een goede basis om mee verder te gaan.

Zondag 5 februari speelt RKZVC thuis om 14.00 tegen Unitas ’30 ((Etten-Leur).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!