Teleurstellende middag voor RKZVC - RKZVC

Teleurstellende middag voor RKZVC

Juliana '31

2 - 0

RKZVC 1 (zon)

Jeroen Meijers (penalty)
35'
Jop van Lith (schot)
43'

Competitie

4e Divisie B

Datum

30 oktober 2022 14:00

Scheidsrechter

D. Prick

Accommodatie

Sportpark De Broeklanden
Broekkant 39
6581AC
MALDEN
tel. 024-3583662

30-10-2022 Juliana ‘31 - RKZVC: 2 - 0 (2 - 0)

Teleurstellende middag voor RKZVC
Wederom trof RKZVC in Malden een concurrent in het gevecht tegen degradatie. Juliana ’31 had vooraf twee punten meer en bij winst was RKZVC de concurrent voorbij gegaan.

Voor rust had RKZVC grotendeels een veldoverwicht maar ook vandaag werden er weinig kansen gecreëerd. In de 8e minuut tikte de Maldense keeper een schot van Joey Belterman over de lat. Zes minuten voor rust kwam Björn Doppen door maar de Maldense keeper verwerkte het schot van hem tot corner. De laatste kans voor rust was voor Sjors Storkhorst die zich langs drie verdedigers wurmde maar zijn schot vanuit een schuine hoek kwam in het zijnet. Tot de 35e minuut had Juliana ’31 geen kansen maar in de laatste tien minuten voor rust waren ze wel effectief in het benutten van de beide kansen die ze wel kregen. In beide gevallen ging balverlies op het middenveld daaraan vooraf en volgde de counter over links. In de 35e minuut kapte de linksbuiten naar binnen en werd hij ten val gebracht waardoor ze een penalty kregen. Hoewel keeper Tim Penterman naar de goede hoek ging, was hij toch kansloos op de zuiver genomen strafschop van Jeroen Meijers: 1-0. Bij de tweede counter in de 43e minuut kapte Jop van Lith naar binnen en schoot vanaf randje zestienmeter laag de 2-0 in de linker benedenhoek.

Na rust zette RKZVC direct druk. Een kopbal van Thijs van Ostaijen in de bovenhoek werd door de keeper over de lat getikt. Een doorgekopte kopbal door Björn Doppen werd midden voor goal nog met de tenen geraakt door Sjors Storkhorst maar hij kon er geen richting en snelheid aan geven. In de 55e minuut kreeg Sjors Storkhorst rood voor enigszins ruw inkomen en kreeg het spelbeeld een wending. Juliana ’31 kon de wedstrijd gemakkelijker controleren en speelde ook meer op balbezit. RKZVC probeerde met 10 man toch nog wat te forceren en kreeg daardoor ook een aantal corners die voor de Maldense goal wel druk opleverden maar uiteindelijk geen echte kans. Omdat RKZVC daarbij ook wat meer risico nam, kreeg Juliana ’31 in de counter in de 68e en 74e minuut levensgrote kansen die verprutst werden. In blessuretijd kreeg Siebe Klein Goldewijk nog de beste Zieuwentse kans toen hij door het centrum vrij door kwam. De razendsnel uitgelopen Maldense keeper blokte de inzet met zijn lichaam.

Het was vandaag weer hetzelfde als het hele seizoen tot nu toe. Voetballend kan RKZVC redelijk tot goed mee komen. Maar het gebrek aan het creëren / benutten van kansen en iedere keer weer enkele foutjes die wel tegendoelpunten opleveren, leiden ertoe dat RKZVC nu duidelijk alleen onderaan staat met drie punten achterstand op Silvolde en Halsteren. Het wordt er niet gemakkelijker op.

Zondag 6 november speelt RKZVC thuis om 14.00 thuis tegen Nuenen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!