7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

4-9-2022 RKZVC – SV Venray:  2 – 3 (1 – 0)

Voetballend ging het de gehele wedstrijd redelijk gelijk op. Beide ploegen speelden behoorlijk compact waardoor de defensies de aanvallen redelijk goed konden neutraliseren.

De promovendus uit Limburg kreeg voor rust wel wat meer kansen maar wisten daar geen rendement uit te halen. Zo gingen drie pogingen in het eerste kwartier ruim over. De eerste kans voor RKZVC was een kopbal van Toby Bokkers die de Venrayse keeper in twee keer moest pakken. Die keeper maakte in de 22e minuut een enorme blunder op een niet al te hard schot van Thieme Terhaerdt. Tussen zijn handen en benen door hobbelde de bal in de goal voor de 1-0. Afgezien van een schot uit een schuine hoek recht op keeper Joël Paijers had RKZVC daarna tot aan de rust de controle op de wedstrijd.  Het probleem van RKZVC is echter, dat het met redelijk veldspel en controle op het spel, nauwelijks in staat is om kansen uit te spelen.

Na rust was het beeld van de wedstrijd in eerste instantie hetzelfde. RKZVC had in de 49e de eerste goede doelpoging. Sven Jurjus nam een corner van Jouke Knippenborg uit de lucht op de slof maar een Venrayse verdediger trapte de bal op de doellijn weg. Vanaf de 55e minuut nam de druk van SV Venray toe. Een viertal pogingen miste echter de juiste richting. In de 64e minuut was het wel raak na langdurig rondtikken van de bal in en rond het zestienmetergebied van RKZVC. Uiteindelijk schoot Danny Pelzer in de 64e minuut vanaf de rand van de zestienmeter wel raak nadat de bal onderweg geraakt werd en nog iets van richting veranderde. Een minuut later schoot Björn Doppen vanuit de middencirkel prachtig op de Venrayse goal maar de bal viel op het dak van het doel. Tien minuten later kwam RKZVC nog met de schrik vrij nadat een Venrayse aanvaller keeper Jöel Paijers voorbij ging en vanuit een schuine hoek niet in het open doel schoot maar in het zijnet. In de 76e minuut was het echter wel raak na een counter van SV Venray. Op rechts kwam Danny Pelzer door die met een bekeken stift voor de 1-2 zorgde. RKZVC probeerde daarna natuurlijk druk te zetten en Harm Bokkers schoot vanuit een schuine hoek recht op Venrayse keeper. De hogere druk van RKZVC gaf natuurlijk nog meer ruimte aan Venrayse counters. In de 80e minuut leidde zo’n counter over links tot een lage voorzet. Helaas ging die bal, in een poging van Twan Gebbinck om te voorkomen dat de rechtsbuiten achter hem simpel binnen kon tikken, via zijn voet en de binnenkant van de paal in eigen goal voor de 1-3. Dat was het  sein voor RKZVC om in een slotoffensief alles of niks te gaan spelen met veel lange ballen voor de pot. Dat had vijf minuten later al succes. SV Venray kopte een voorzet niet goed weg en met een goede kopbal in de verre hoek maakte Harm Bokkers de 2-3. Een vrije kans voor SV Venray werd nog voorlangs geschoten maar RKZVC kon het niet meer gelijk trekken.

Jammer, jammer. RKZVC weet dat het dit jaar moeilijk wordt maar vandaag hadden ze de mogelijkheid om een punt te pakken. Drie tegengoals in een kwartier tijd in de tweede helft waren teveel. We gaan er maar vanuit dat de inzet in de volgende wedstrijden op hetzelfde niveau blijft als vandaag en vorige week tegen Silvolde. Wel moet de concentratie om de juiste posities in het veld te bezetten negentig minuten lang 100% zijn zodat je niet zo snel in korte tijd de goals om de oren krijgt zoals vandaag. Volgende week is er al een eerste “soort van degradatiewedstrijd” omdat tegenstander Unitas ’30 de eerste twee wedstrijden verloren heeft.

RKZVC speelt zondag 11 september om 14.30 uit tegen Unitas'30 (Etten-Leur).