Mooie eerste zege van het seizoen - RKZVC

Mooie eerste zege van het seizoen

RKZVC 1 (zon)

4 - 2

EVV Echt

4'
Bob Nijsten (intikker)
39'
Assist: Sven Jurjus
Joey Belterman (vrije trap)
57'
76'
Assist: Sven Jurjus
Björn Doppen (intikker)
83'
86'
Rick Geenen (kopbal)

Competitie

4e Divisie B

Datum

1 oktober 2022 19:00

Scheidsrechter

P. Smeenk

Accommodatie

Sportpark De Greune Weide
Harreveldseweg 17 A
7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

1-10-2022 RKZVC – EVV Echt: 4 – 2 (1 – 1)

Mooie eerste zege van het seizoen
Voorafgaand aan deze kelderkraker stond RKZVC onderaan met één punt en EVV Echt daarboven met twee punten meer. Door de overwinning verlaat RKZVC de laatste plaats en mogelijk geeft dat een boost voor de volgende wedstrijden.

Maar het duurde wel tot de 39e minuut voordat RKZVC overtuigend begon te voetballen. In de 4e minuut liepen ze door een knullig misverstand tussen de keeper en een centrale verdediger al tegen de 0-1 aan. Bob Nijsten kon zo door lopen en in het lege doel binnen tikken. Het half uur daarna voetbalde RKZVC zeer angstig en kreeg EVV Echt verscheidene kansen. Gelukkig gingen een viertal schoten net naast of werden geblokt en tweemaal redde keeper Joël Paijers goed. RKZVC had tot de 39e minuut nog geen kans gekregen maar kwam via een snelle aanval over rechts tot de gelijkmaker. Steffen IJzereef zette een mooie één-twee op met Sven Jurjus en schoot uit een schuine hoek de 1-1 in de verre hoek. Ineens was het ‘geloof in eigen kunnen’ er weer en ging RKZVC vol gas door. In de resterende minuten voor rust moest de Echtse keeper nog redden op een kopbal van Twan Gebbinck en ging een geraakt schot van Steffen IJzereef maar net over.

Na rust ging RKZVC verder zoals ze voor rust eindigden. De tegenstander werd meer opgejaagd en er werden meer duels gewonnen. Dit resulteerde in de 57e minuut in een vrije trap een halve meter buiten de zestienmeter. Joey Belterman krulde de bal fantastisch over de muur in de rechter bovenhoek voor de 2-1. Enkele minuten later redde de Echtse keeper goed op een vrije trap van Sven Jurjus en weer even later schoot Sem Jansen - na een goede pass van Thijs van Ostaijen - een halve meter over. De derde goal was bijna een logisch gevolg van het betere spel. Sven Jurjus bereikte met een steekpassje Sjors Storkhorst die een verdediger uitkapte en met zijn ‘mindere been’ de 3-1 in de rechter bovenhoek aantekende. In de 83e minuut viel eigenlijk al de definitieve beslissing. Sjors Storkhorst stuurde zijn directe verdediger met een schijnbeweging ‘het bos’ in, gaf vanaf de achterlijn nauwkeurig terug zodat Björn Doppen simpel de 4-1 kon binnen tikken. Dat Rick Geenen in de 86e minuut via een van richting veranderde kopbal nog de 4-2 scoorde, is voor de statistieken.

Eindelijk is een keer een wedstrijd waarin het voor RKZVC mee zit en waarin ze laten zien waartoe ze in staat zijn. Het is natuurlijk niet meteen zo dat ze bovenin gaan meedraaien: laten we maar eens beginnen met het geloof in eigen kunnen en het geloof dat ze niet voor een tegenstander onder hoeven te doen. Binnen deze wedstrijd was de gelijkmaker in de 39e minuut het kantelpunt, laat deze wedstrijd voor RKZVC een kantelpunt zijn voor deze competitie.

RKZVC speelt zondag 9 oktober om 14.00 uit tegen AWC (Wijchen).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!