7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

6-11-2022 RKZVC – RKSV Nuenen: 2 - 3 (2 - 1)

Vooraf waren er wat twijfels hoe fit de spelers aan de start zouden staan omdat ze op zaterdagavond feest hadden vanwege een 25-jarig jubileum van assistent-trainer John Krabbenborg. Complimenten voor de spelers want er werd een prima wedstrijd gespeeld en de nederlaag was onterecht. Het was verreweg de beste wedstrijd tot dusver in deze competitie en leuk om te zien, maar uiteindelijk koop je daar niks voor als je verliest.

Vanaf het begin kreeg RKSV Nuenen weinig ruimte van een energiek en met overtuiging spelende Zieuwentse ploeg. Met het kwartier resulteerde dat in een 2-0 voorsprong. In de 11e minuut kwam een strak genomen corner van Jouke Knippenborg iets voorbij de tweede paal waar Remco van Leeuwen strak door de handen van de Nuenense keeper de 1-0 binnen kopte. Enkele minuten later kwam RKZVC met de schrik vrij na slordig balverlies op het middenveld waarna de spits van Nuenen vrij door kon, maar de uitgelopen keeper Tim Penterman blokte de inzet. Een minuut later (16e minuut) zorgde Remco van Leeuwen met een lage schuiver van 20 meter afstand in de benedenhoek zelfs voor de 2-0. Dit seizoen een ongekende luxe voor RKZVC. Daarna nam RKSV Nuenen wat meer initiatief. In de 26e minuut trapte Borus Ploegmakers door een vrije trap van 25 meter afstand de aansluitingstreffer in de rechter bovenhoek binnen via de vingertoppen van keeper Tim Penterman: 2-1. Hoewel beide ploegen daarna aanvallend probeerden te spelen, viel er voor rust nog maar één kans te noteren: Tim Penterman tikte de kopbal over de lat.

Na rust wilde RKZVC op dezelfde voet verder gaan en de eerste kans was een schot van Björn Doppen ruim naast. RKSV Nuenen loerde de gehele tweede helft meer op de counter en dat resulteerde in de 48e minuut al in de 2-2. Een strakke diagonale pass kwam op links door waarna Matt Bolhuis in het centrum de voorzet na enig gerommel vrij binnen kon schieten. RKZVC bleef echter doorgaan. Zo verwerkte de Nuenense keeper een hard schot van Björn Doppen met een reflex. Nadat Nuenen in de 64e minuut een vrije trap in het zijnet schoot, kreeg Joey Belterman de beste kans om weer op voorsprong te komen. Vanaf rechts soleerde hij naar binnen om uiteindelijk ongeveer op de penaltystip vrij te kunnen schieten; helaas niet secuur genoeg waardoor de keeper met de voet kon redden. Twee minuten later zat het - weer - net niet mee. Een streep van een voorzet door Jouke Knippenborg werd voorbij de tweede paal door Thijs van Ostaijen ineens op de slof genomen. Helaas, snoeihard een halve meter over. In de 77e minuut volgde de uiteindelijke beslissing. Een geweldige trap van de Nuenense keeper kwam aan de rechterkant waarna de voorzet door Matt Bolhuis werd binnen gekopt voor de 2-3. RKZVC speelde daarna bijna alles of niets en zette RKSV Nuenen continu vast. De counters bleven echter gevaarlijk en RKSV Nuenen kreeg daardoor op het eind nog één goede schietkans (halve meter over). De druk van RKZVC leverde in blessuretijd nog twee mogelijkheden op. De eerste was voor Bart te Focht maar de bal kwam onverwacht tegen zijn benen en ging naast. De tweede was een kopbal die over ging.

Jammer, geen punten. Maar het was wel een leuke wedstrijd voor het publiek en het geeft ook hoop omdat ze laten zien dat ze dit niveau momenteel met vlagen aan kunnen. De kunst is nu om dit niveau vast te houden en verder uit te bouwen.

Zondag 13 november speelt RKZVC uit om 14.30 tegen Halsteren.