7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

26-10-2021 RKZVC- DUNO: 2 - 1 (1 - 0) oefenwedstrijd

Een uur lang speelde RKZVC een goede oefenwedstrijd met hoog druk zetten en een aantal aardige kansen. Het laatste half uur werd RKZVC - mogelijk meer door het hoge tempo in het eerste uur en na een aantal wissels - meer onder druk gezet.

De eerste dreiging kwam van de DUNO uit Doorwerth (zaterdag hoofdklasse A, middenmoot) via een schot dat een meter langs de kruising ging. In de 12e minuut was RKZVC voor het eerst dreigend na een mooie aanval over rechts. De voorzet van Björn Doppen werd door Jens Schutten hard een meter naast geschoten. Tien minuten later was Mitchell Jansen dicht bij een goal maar zijn kopbal na een corner ging een halve meter naast. Direct hierop was DUNO gevaarlijk waarbij de Zieuwentse verdediging met moeite enkele situaties voor eigen goal kon redden. In de 28e minuut redde de Doorwerthse keeper knap op een schot in de bovenhoek van Jouke Knippenborg. In de 39e minuut viel de 1-0 na inspelen van Jens Schutten op Björn Doppen die zich netjes vrij draaide en laag in de verre hoek binnen schoot.

Na rust kon RKZVC ruim tien minuten lang  het niveau van voor rust vast houden. In de 49e minuut had Siebe Klein Goldewijk een geweldig schot vanaf 25 meter dat door de Doorwerthse keeper nog net met de vingertoppen kon worden geraakt waarna de bal tergend langzaam net naast de goal stuiterde. Vijf minuten later volgde de volgende goede kans nadat Danieck Nijland vrij door kwam maar zijn breedtepassje kon net niet door Mitchell Jansen worden binnen getikt. Een minuut later was het wel raak. Sven Jurjus kon een opbouwende pass van de Doorwerthse keeper onderscheppen en schoot beheerst vanaf de rand van de zestienmeter de 2-0 in de linker benedenhoek. Hiermee waren de Zieuwentse kansen op. Eerst kon de Zieuwentse verdediging nog ternauwernood - na een vrije doorgang van een DUNO-spits - de kans verijdelen maar in de 65e minuut werd een corner knap binnen gekopt voor de 2-1. Uiteraard kreeg DUNO daardoor nog meer hoop op de gelijkmaker maar in de laatste 25 minuten hield RKZVC - mede door drie behoorlijke reddingen van keeper Joël Paijers - het doel schoon.

Natuurlijk is het maar een oefenwedstrijd maar deze overwinning op hoofdklasser DUNO geeft na enkele nederlagen in de competitie wel weer wat meer vertrouwen. En dat vertrouwen is nodig omdat zondag a.s. in de competitie de zware uitwedstrijd tegen Baronie (Breda) volgt: de ongeslagen koploper.

Zondag 31 oktober speelt RKZVC om 14.00 uit tegen Baronie (Breda).