ALBERGEN
tel. 0546-441956

11-11-2021 De Tukkers – RKZVC: 0 - 1 (0 – 1) (beker)

Benauwde overwinning

RKZVC trad in deze bekerwedstrijd in Albergen met een gehavend elftal aan tegen 3e-klasser De Tukkers dat de laatste 4 wedstrijden gewonnen had. Op papier zou, het gezien het klassenverschil, een gemakkelijke overwinning moeten kunnen worden. In de praktijk was er sprake van gelijkwaardige tegenstanders.

In de 4e minuut maakte RKZVC al de achteraf winnende goal. Een lage voorzet van rechts door Björn Doppen werd door Harm Bokkers ingeschoten waarop de Albergense keeper in eerste instantie kon redden maar Mitchell Jansen stiftte de rebound attent over de duikende keeper voor de 0-1. Verder waren er voor rust aan beide kanten geen noemenswaardige kansen te noteren.

Behalve een schot voorlangs in de 57e minuut van De Tukkers had RKZVC de eerste twintig minuten na rust de meeste dreiging. Een voorzet van Jelmer Harbers, die in goal dreigde te zeilen, werd door de Albergense keeper over de lat getikt. Een kopbal van Harm Bokkers viel via het hoofd van een verdediger op het dak van het doel. Even later kwam Mitchell Jansen vrij door maar het schot werd door de Albergense keeper gered en in het vervolg van de aanval schoot een verdediger de bal van de doellijn weg. Uiteraard bleven De Tukkers in een beter resultaat geloven omdat ze nog steeds maar één doelpunt achter stonden. De laatste twintig minuten drongen ze RKZVC dan ook terug op eigen helft. Drie schoten tussen de 75e en 80e minuut gingen een halve meter tot twee meter naast. Bij het vierde Albergense schot in korte tijd had RKZVC alle geluk van de wereld: via onderkant lat en paal stuiterde de bal het veld weer in. Met veel passie bleven De Tukkers jagen en RKZVC moest alle zeilen bijzetten om verder onheil te voorkomen.

Qua spel moet de wedstrijd van vanavond maar snel vergeten worden. RKZVC speelde na 10 oktober vanavond pas de 3e wedstrijd. Daarom is het goed dat er vanavond gespeeld is, al is het alleen maar om wat wedstrijdritme en wedstrijdconditie te krijgen. Zondag moet men er echter op gebrand zijn om punten te pakken in Nuenen dat in de middenmoot verkeerd.

Zondag 14 november speelt RKZVC om 14.30 uit tegen Nuenen.