Scheidsrechter

Brian van Leeuwen + assistenten

Accommodatie

Onbekend

RKZVC trof in HHC O23 (Hardenberg) een erg goede tegenstander: snel, technisch en fysiek sterk. Dit verraste RKZVC in het begin van de wedstrijd volledig. In de 1e minuut viel al de 0-1 nadat Tim Penterman iets te lang treuzelde en Zafiro Souisa zijn trap blokte. Via de onderkant van de lat viel de bal in de goal. Een minuut later viel al de 0-2 na een snelle omschakeling door HHC O23: Zafiro Souisa schoot vanaf rand zestienmeter via de onderkant van de lat binnen. De 0-3 viel in de 26e minuut nadat de opbouw van RKZVC werd onderbroken. Hoewel de Zieuwentse defensie in eerste instantie nog kon ingrijpen, kwam de bal na enkele klutsen bij Jim Kieft die eenvoudig kon binnen schieten.
Hoewel HHC tot rust het spel beheerste, speelde RKZVC vanaf de 20e minuut wel meer solide en kreeg het twee kleine kansjes via Mart (net niet goed bij de bal) en Jens Schutten (schot niet hard genoeg).

Na rust was het spelbeeld wat meer in evenwicht waarbij HHC de eerste 25 minuten wel enkele keren schoot maar niet gevaarlijk. In de 72e, 76e en 83e minuut waren er ineens wel drie behoorlijke kansen voor HHC waarop keeper Joël Paijers goede reddingen verrichtte. In de 85e minuut was er voor het eerst een goede kans via Björn Doppen maar zijn breedtebal op een andere Zieuwentse, vrijstaande speler werd onderschept. In de slotminuut kreeg RKZVC toch zijn eretreffer: een HHC-verdediger kopte een vrije trap van Remco van Leeuwen breed (voor goal) waarna Harm Bokkers hard binnen schoot voor de 1-3 eindstand.

Na de twee voorgaande (relatief gemakkelijke) oefenwedstrijden was het goed dat RKZVC voor aanvang van de competitie vandaag een sterke tegenstander trof en met de neus op de feiten werd gedrukt. Als je niet geconcentreerd en vanaf het begin bij de de les bent, wordt je op een hoger niveau direct afgestraft. Ter voorbereiding van de competitie was dit een prima wedstrijd om van te leren.

Zaterdag 21 augustus speelt RKZVC zijn laatste oefenwedstrijd tegen UDI '19 om 19.00 in Uden.