Leuke wedstrijd als eerste oefenwedstrijd

46'

7 augustus 2021 17:00

Emiel Stienezen + assistenten

Over drie weken begint de competitie weer en vandaag was de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding tegen AZSV dat evenals RKZVC in de hoofdklasse speelt. Door blessures en vakantie waren enkele spelers niet beschikbaar maar dat zal waarschijnlijk ook bij AZSV het geval geweest zijn.
Voor rust was de wedstrijd redelijk in evenwicht met kansen aan beide kanten.  Aan RKZVC-kant waren er twee voor Jouke Knippenborg in de 6e minuut (van de doellijn gehaald) en voor Björn Doppen in de 22e minuut (over geschoten). In de 26e minuut kwam AZSV voor het eerst echt goed door via de linkerkant en werd de bal bij de 1e paal netjes door Vervelde binnen getikt voor de 0-1.  Nadat Mitchell Jansen in de 32e minuut nauwelijks een metertje langs de kruising schoot was het Mart Schutten die vijf minuten later van bijna 30 meter met de wreef prachtig over de Aaltense keeper de 1-1 binnen schoot.  In de 42e minuut bereikte Mart Schutten met een mooi passje Mitchell Jansen die geheel vrijstaand rustig de 2-1 in de rechter benedenhoek binnen schoof.

Na rust had AZSV alle elf spelers gewisseld hetgeen hun spel niet ten goede kwam. RKZVC wisselde met de rust twee spelers en later nogmaals drie. Een minuut na rust was het direct raak nadat Björn Doppen na een pass eerder bij de bal was dan de Aaltense keeper. Waarschijnlijk probeerde hij vanuit een schuine hoek op het lege doel te schieten maar de bal dreigde voorlangs te gaan. Mitchell Jansen was echter attent en kopte bij de 2e paal alsnog rustig de 3-1 binnen. Daarna waren er nog aardige kansen voor Mitchell Jansen en Siebe Klein Goldewijk maar zij konden, zwaar gehinderd door de Aaltense defensie, niet rustig de tijd nemen om echt goed af te ronden. In de 57e minuut kon Mitchell vrij door de defensie lopen maar zijn inzet werd door de AZSV-keeper met de voet geblokt.  De enige echt goede kans kreeg AZSV na een misser in de Zieuwentse defensie waarna de spits door kon lopen. Hij kon keeper Tim Penterman wel passeren en schoot vanuit een schuine hoek op goal maar Steffen IJzereef kon met een sliding de bal nog tot corner verwerken.  RKZVC controleerde verder de gehele tweede helft en speelde de wedstrijd rustig uit.

Nogmaals, het is de eerste oefenwedstrijd maar het was wel leuk om te zien. Het gaat in zo'n eerste wedstrijd niet direct om winst maar het is altijd leuk en het geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd als je wint. Het opdoen van wedstrijdritme, op het juiste moment goed de posities innemen en het inslijpen van combinaties is zeker net zo belangrijk na een voetbalpauze van 10 maand door Corona.

Dinsdag 10 augustus zou RKZVC de volgende oefenwedstrijd thuis om 20.00 tegen RKHVV spelen maar die hebben afgezegd. Er wordt nog gezocht naar een andere tegenstander.