5404NH
UDEN
tel. 0413-264529

10-10-2021 UDI ‘19/CSU - RKZVC: 2 - 0 (1 - 0)

Na de derde nederlaag op rij begint RKZVC behoorlijk te zakken op de ranglijst. Voetballend lijkt het tot halverwege de helft van de tegenstander allemaal best nog wel aardig maar dan houdt het op. Daar komt bij dat RKZVC de laatste wedstrijden iedere keer vrij snel een tegendoelpunt moet incasseren waarna de tegenstander, mede dus door gebrek aan Zieuwentse creativiteit, vrij gemakkelijk de boel dicht kan houden en ze met counters hun slag slaan.

Omdat beide ploegen gedisciplineerd speelden, kregen geen van beide vandaag veel kansen en was het bijna saai om te kijken. UDI ‘19/CSU kwam met een prima vrije trap in de linker bovenhoek van Stijn van den Broek van 20 meter afstand in de 12e minuut op een 1-0 voorsprong. Aan Zieuwentse zijde vielen aanvallend voor rust maar drie situaties op. Een vrije trap van Mart Schutten in de benedenhoek werd door de Udense keeper tot corner verwerkt, een solo van Sjors Storkhorst liep op het laatste moment nog vast en een schot van Jens Schutten ging recht op de keeper. Van Udense kant waren er rond het half uur nog twee schoten te noteren die ruim naast gingen.

Na rust startte RKZVC goed en probeerde de stand gelijk te trekken. In de 53e minuut had Jouke een goed schot maar de Udense keeper kon nog net met de hak de bal tot corner verwerken. Vijf minuten later kwam Jens Schutten door maar hij schoot niet meteen maar probeerde de keeper te passeren waardoor hij te ver naar buiten werd gedwongen en de kans weg was. Na onnodig balverlies halfweg de eigen helft in de 69e minuut sloeg UDI ’19/CSU met een counter via de linkerkant wel toe. De bal werd voor gegeven waar de vrijstaande Jeroen van Schoonhoven de bal beheerst binnen schoot in de rechter benedenhoek voor de 2-0. Weer vijf minuten later kreeg UDI ’19/CSU nog een goede kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar de doorgebroken spits schoot ver naast. Als het dan niet loopt zoals bij RKZVC de laatste tijd, dan zie je dat het geluk ook niet mee zit. Een prima voorzet van Danieck Nijland werd door Sjors Storkhorst over de Udense keeper gekopt maar kwam via de lat het veld weer in. In de 89e minuut voorkwam Toby Bokkers nog de 3e tegengoal met een ultieme sliding nadat de bal al langs keeper Tim Penterman was gespeeld. Mitchell Jansen sloot in blessuretijd de wedstrijd af met een schot dat recht op de keeper ging.

Met deze 3e nederlaag zakt RKZVC af naar de twaalfde plaats, waarbij het nog wel vier punten voorsprong heeft op de twee onderste ploegen. De komende twee zondagen is RKZVC vrij van competitieverplichtingen maar daarna moet het naar koploper Baronie en die hebben van de zeven wedstrijden er zes gewonnen en slechts één keer gelijk gespeeld. We moeten er dan maar hoop uit trekken dat Baronie juist tegen EHC, die helemaal onderaan staan, gelijk heeft gespeeld.

Zondag 31 oktober speelt RKZVC om 14.00 uit tegen Baronie (Breda).