4834AW
BREDA
tel. 076-5651461

31-10-2021 Baronie - RKZVC: 4 - 1 (3 - 0)

Baronie uit Breda heeft na vandaag (dus inclusief de overwinning vandaag tegen RKZVC) acht keer gewonnen en slechts één keer gelijk gespeeld met een doelsaldo van 24 voor en 8 tegen. Op voorhand is een nederlaag tegen zo’n ploeg dan min of meer ingecalculeerd. Jammer is in zo’n wedstrijd dat je dan al in de eerste minuut achter komt waardoor je meteen achter de feiten aan loopt.

Direct in de 1e minuut leidde balverlies op het middenveld tot een aanval over links waarna de perfecte voorzet door Mohammad Mustafa voorbij de 2e paal tegendraads werd binnen gekopt voor de 1-0. Voetballend bleef RKZVC daarna voor rust redelijk goed mee doen zonder dat het zelf tot echte kansen kwam. Via Twitter kreeg RKZVC voor rust van Bredase kant zelfs complimenten dat het zich, als één van de weinige clubs in de competitie, niet een verdedigende stelling in groef rond de eigen zestienmeter maar bleef proberen om voetballend oplossingen te zoeken. RKZVC had wel moeite met het goede voetbal van Baronie maar bleef lange tijd in de wedstrijd. Hierbij moet gezegd worden dat Baronie lang niet altijd de mogelijkheden goed uitspeelde. Een aantal doelpogingen misten de richting, enkele pogingen werden geblokt en tweemaal had keeper Tim Penterman een goede redding. Van Zieuwentse kant viel er slechts één doelpoging te noteren van Mitchell Jansen dat ruim naast ging. In blessuretijd ging het echter alsnog tweemaal mis voor RKZVC na goede Bredase dieptepasses van achteruit. In de 45e minuut schoot Jorik Mijnhijmer na zo’n pass en enig kap- en draaiwerk de bal strak in de linkerbovenhoek voor de 2-0. In de 4e minuut van de blessuretijd volgde de 3-0 in de linker benedenhoek door Mohammad Moustafa wederom na een dieptepass en enig kap- en draaiwerk.

Voor rust kon RKZVC er soms voetballend nog redelijk uit komen tot op of over het middenveld, na rust was het grotendeels éénrichtingsverkeer naar het Zieuwentse doel met een tiental Bredase doelpogingen. Gelukkig voor RKZVC werden de mogelijkheden door Baronie wederom niet tot in perfectie uitgevoerd waardoor RKZVC na rust de schade kon beperken tot slechts één tegendoelpunt. Alleen in de 67e minuut wist Mark Schuit met een lage schuiver in de rechter benedenhoek nog de 4-0 te scoren. Op dat moment leek een monsterscore aanstaande. Gedwongen door blessures maar ook met de intentie om verdedigend minder weg te geven, wisselde RKZVC verdedigend. Hoewel het soms met enig kunst- en vliegwerk ging, wist RKZVC verdere tegengoals te voorkomen. En twee minuten voor het einde wist het zelfs met een perfecte counter de eretreffer te scoren. Steffen IJzereef kwam op rechts door en passte uitstekend en op maat laag over de grond tussen de keeper en de laatste man van Baronie door. Ter hoogte van de 2e paal kon Mitchell Jansen met een sliding bij de bal en schoof zo de 4-1 eindstand binnen.

Een nederlaag tegen de koploper in een uitwedstrijd kan gebeuren, zeker als je al drie blessures in het team hebt. Positief in het verhaal van vandaag is, dat ze voor rust qua veldspel niet eens zoveel onderdeden voor de koploper.en dat het geen monsterscore werd. Negatief is dat er zo weinig kansen werden gecreëerd. Negatief is ook dat er vandaag weer twee blessures bij kwamen. Het is echter wat het is: je moet het doen met de spelers die je wél hebt.
De komende vier weken staan er wedstrijden op het programma tegen ploegen die ook in de onderste regionen verkeren: Minor, Nuenen Longa ’30 en EHC Heuts. Een overwinning komende zondag zou zeer welkom zijn en meteen een andere sfeer kunnen geven.

Zondag 7 november speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen RKSV Minor (Nuth).