Veel kansen, geen doelpunten - RKZVC

Veel kansen, geen doelpunten

RKZVC 1

0 - 0

Moerse Boys

Competitie

Hoofdklasse B

Datum

12 september 2021 14:00

Scheidsrechter

J. Kuipers

Accommodatie

Sportpark De Greune Weide
Harreveldseweg 17 A
7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

12-09-2021 RKZVC – Moerse Boys: 0 – 0 (0 – 0)

Veel kansen, geen doelpunten

Zeker van Zieuwentse kant was het een wedstrijd met twee verschillende gezichten. Voor rust slordig, onrustig en nauwelijks in staat om kansen uit te spelen. Na rust heersend maar niet effectief. Het niet benutten van kansen geldt trouwens ook voor Moerse Boys.

Voor rust waren er wel vier doelpogingen van RKZVC van afstand te noteren maar ze kwamen niet bij benadering in de buurt van de goal. RKZVC mocht daarentegen van geluk spreken dat het geen goal tegen kreeg voor rust. Een corner werd in de 11e minuut bij de tweede paal naast getikt. Twee minuten later werd een verre Zundertse ingooi doorgekopt tegen de lat en kon de gevaarlijke situatie pas in derde instantie worden opgelost. In de 31e minuut had een Zundertse spits een vrije kans maar de kopbal stuiterde via de grond over de lat. Tenslotte ging enkele minuten later een hard schot recht op keeper Tim Penterman en kon de situatie daarna ook slechts met moeite worden geklaard.

Na rust was er een heel ander spelbeeld. RZVC had veel balbezit en drong Moerse Boys terug. De counters van Moerse Boys leverden echter ook enkele behoorlijke kansen op.
In de 53e minuut was een passje van Joey Belterman net iets te hard voor Sjors Storkhorst waarna enkele minuten later een corner van Björn Doppen door Danieck Nijland in het zijnet werd gekopt. Nadat een schot van Moerse Boys een meter over ging, had Danieck Nijland een prima voorzet die Sjors Storkhorst met een snoekduik net naast kopte. Twee minuten later, wederom na een voorzet van Danieck Nijland, nam Sven Jurjus de bal ineens op de slof en werd die nog net tot corner getikt. Ook Joey Belterman had geen geluk met zijn doelpoging die via het hoofd van een verdediger over de lat ging. De laatste tien minuten leek het aan beide kanten bijna open huis. RKZVC wilde de goal forceren en zette nog extra aanvallers in waardoor Moerse Boys bij de counters meer ruimte kreeg. In de 80e minuut kopte Harm Bokkers een voorzet van Joey Belterman geheel vrijstaand voorlangs. Een schot na een counter van Moerse Boys ging een meter over. Een schot ineens uit de lucht door Sjors Storkhorst werd verwerkt tot corner. In de 89e minuut, weer na een counter, schoot de Zundertse spits vanaf de zestienmeterlijn slecht. Maar de laatste en beste kans was voor Sjors Storkhorst in de 90e minuut toen hij vrij door kwam maar de Zundertse keeper redde de 'één op één situatie' prima.

Voor rust speelde RKZVC onnauwkeurig en leed veel balverlies, mede als gevolg van een feller Moerse Boys. Kortom belabberd. Na rust (waarschijnlijk na een ‘donderpreek’ in de kleedkamer) herstelde RKZVC zich prima. In de eerste twee wedstrijden van dit seizoen leken ze in de tweede helft conditie te kort te komen. Vandaag waren ze in de tweede helft sterker maar lieten na om de trekker over te halen. Als het rendement bij gecreëerde kansen verbetert, zullen de punten blijven komen.

Zondag 19 september speelt RKZVC om 14.30 uit tegen Meerssen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!