RKZVC 1 (zon) - HBS (zon) - RKZVC

RKZVC 1 (zon) - HBS (zon)

RKZVC 1 (zon)

1 - 5

HBS (zon)

57'
Jim Roberti (schot)
60'
Dustin van den Berg (intikker)
68'
Mart Schutten (intikker)
Harm Bokkers (schot)
73'
75'
Tjeerd Westdijk (schot)
89'
Brian Bröcker (schot)

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

20 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

20-09-2020 RKZVC 1 – HBS 1: 1 – 5 (0 – 0)

Op nederlaag valt niks af te dingen

Vergeleken met vorige week was RKZVC vandaag onherkenbaar. Vorige week speelde RKZVC met flair, veel beweging en snelle combinaties. Vandaag leek het wel of ze lood in de schoenen hadden met ook nog eens veelvuldig onnauwkeurige combinaties.

Afgezien van een Zieuwentse vrije trap ruim naast goal en een lastige terugkopbal door HBS (Den Haag) zelf, had de Haagse goalie het eerste halfuur niks te duchten van Zieuwentse aanvallen. Het eerste gevaar van de Kraaien, de bijnaam van HBS, kwam na een slechte trap van keeper Tim Penterman waarna Tim vervolgens redde op het schot. Bijna kwam RKZVC in de 33e minuut na een solo van Sjors Storkhorst nog op voorsprong maar de Haagse keeper redde met de voet. Tien minuten voor rust had Tim Penterman twee achtereenvolgende reddingen. In de slotminuut voor rust kwam RKZVC goed weg na een felle scrimmage voor goal.

Na rust begon RKZVC goed met eerst een schot van Danieck Nijland (naast) en een goede voorzet van Danieck die door een Haagse verdediger bijna in eigen goal werd gegleden maar ternauwernood door de keeper werd verwerkt tot corner. Beslissend voor de wedstrijd was waarschijnlijk de 2e gele kaart en dus veldverwijzing van Remco van Leeuwen. Het liep al niet zo lekker en dan moet je ook nog verder spelen zonder de controleur voor de verdediging. Niettemin had RKZVC een minuut later op voorsprong moeten komen. Sjors Storkhorst kon vanaf eigen helft vrij doorlopen, legde breed op Joey Belterman maar die stuitte op de keeper. Daarna was het in vier minuten gebeurd. In de 57e minuut maakte Jim Roberti met een prima schot de 0-1 waarna Dustin van den Berg drie minuten later simpel de 0-2 binnen kon tikken. Met 10 man probeerde RKZVC nog wel druk te zetten maar na een counter kon Tjeerd Westdijk een voorzet gemakkelijk binnen tikken voor de 0-3. Toch bleef RKZVC nog geloven in een kans en volgde de 1-3. Een lage voorzet van Joey Belterman leek voor de Haagse verdedigers maar de ingevallen Harm Bokkers kwam goed voor ‘zijn’ man en knalde droog in de verre hoek binnen vanaf de zestienmeter. Het leek nog te kunnen maar twee minuten later was het gebeurd. Een mooi schot van Tjeerd Westdijk zorgde via de binnenkant van de verre paal voor de 1-4. Daarna was het open huis voor de Zieuwentse goal. Tim Penterman redde een keer goed, een goede kopkans ging ruim naast, een te korte terugkopbal werd door Tim Penterman gered en HBS schoot nog een keer keihard op de onderkant van de lat. In de slotminuut zorgde Brian Bröcker voor de 1-5 eindstand.

RKZVC verloor vandaag volledig terecht van een feller HBS. Gelukkig is het nog maar het begin van de competitie maar het is wel duidelijk dat RKZVC elke wedstrijd geconcentreerd en fel moet blijven spelen om punten te pakken. Laten we ons maar vast houden aan de goede wedstrijd van vorige week in het besef dat ze beter kunnen dan ze vandaag hebben laten zien.

Zondag 27 september speelt RKZVC om 14.00 uit bij TAC ‘90 (Den Haag).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!