Nuttige oefenwedstrijd - RKZVC

Nuttige oefenwedstrijd

RKZVC 1 (zon)

0 - 1

De Graafschap 2 (belofte)

3'
Ezra van der Heiden (intikker)

Datum

11 augustus 2020 20:00

Scheidsrechter

Wijnand Rutgers + assistenten

Accommodatie

Onbekend

11-09-2020 RKZVC 1 - De Graafschap O21 0 - 1 (0 - 1) (oefenwedstrijd)

De Graafschap O21 heeft een technisch vaardige en snelle ploeg die er vanaf het begin fel op zat. Zij zijn al twee en een halve week langer in de opbouw naar het nieuwe seizoen dan RKZVC. 

Het eerste kwartier werd RKZVC continu opgejaagd hetgeen in de 3e minuut al leidde tot de 0-1: de opbouw werd onderschept waarna de Zieuwentse verdediging werd uitgespeeld en Ezra van der Heiden simpel kon binnen tikken. Het 2e kwartier van de eerste helft kreeg RKZVC wat meer grip op het spel en kwam ook tot kansen. Na enig getreuzel in de achterhoede van De Graafschap en fel storen van Sjors Storkhorst ging de bal er via de paal net niet in. In de 30e minuut kwam Sjors Storkhorst na een goede aanval vrij door maar kon zijn stift nog net door De Graafschap keeper worden gekeerd. Het laatste kwartier voor rust was weer voor De Graafschap met een vijftal grote en kleine kansen. Twee daarvan misten het doel, bij drie daarvan redde keeper Tim Penterman of was er een blok.

Ook na rust kwam De Graafschap fel uit de startblokken tegen een RKZVC dat in en na de rust 10 nieuwe, veelal jonge spelers in bracht (de laatste 25 minuten stonden er 9 spelers in het veld die 22 jaar of jonger zijn). Hoewel RKZVC behoorlijk onder druk stond, gaven ze niet echt veel kansen weg omdat de organisatie behoorlijk goed stond. In de 50e minuut kwam RKZVC goed weg bij een schot op de paal en keeper Joël Paijers (net 17 jaar geworden) pakte enkele schoten goed. RKZVC loerde op de counter en kreeg daardoor ook enkele mogelijkheden. Zo werd in de 52e minuut na zo'n uitval een schot nog net geblokt en werd Thijs van Ostaijen in de 78e minuut nog net zoveel onder druk gezet dat zijn inzet door de keeper van De Graafschap kon worden gered. 

Alles bij elkaar een aardige en leerzame wedstrijd, mede omdat een aantal jonge spelers behoorlijk lijken aan te sluiten op dit niveau.

De volgende wedstrijd speelt RKZVC op zaterdag 22 augustus om 18.00 uur thuis tegen Grol.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!