RKZVC pakt weer een punt - RKZVC

RKZVC pakt weer een punt

UDI'19/CSU (zon)

0 - 0

RKZVC 1 (zon)

Competitie

Hoofdklasse B

Datum

1 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Puntje erbij


2.200 leden, waarvan blijkbaar niemand kan scoren. Dit is een korte samenvatting van de wedstrijd tegen UDI’19 in Uden. Dit bleek een enorm grote club te zijn met maar liefst 19 senioren-teams. De accommodatie was dan ook enorm fraai net als de prima organisatie. Toch was de supportersschare vanuit Zieuwent minimaal zo groot als de eigen aanhang, inclusief hun vele stewards en dito aantal ballenjongens. Misschien kwam dit wel doordat het ‘maar’ een dik uur rijden was.

De 1e helft verliep zoals verwacht ; 2 middenmoters, die elkaar met soortgelijke middelen bestreden. Er was aan beide zijden sprake van zeer redelijk combinatievoetbal op het middenveld zonder daarbij tot echte doelrijpe kansen te komen. Na 10 minuten 1 bal op de paal was wat dat betreft een schaars hoogtepunt. Joey en Remco regisseerden op prima wijze de Zieuwentse inbreng daarbij. Verder naar voren stokte dit helaas. RKZVC moest namelijk in de opstelling nogal sleutelen. Naast de blessures van Wouter Pillen en Waldo Rhebergen bleek Sjors Storkhorst die ochtend ook nog eens ziek te zijn. Dit leverde naast het opnieuw opstellen van Twan Gebbinck ook een basisplaats op voor Siebe Klein Goldewijk. Hiermee ging de gemiddelde leeftijd behoorlijk omlaag met ook nog eens een vrij jonge reservebank erbij. Dit betekent ook dat het af en toe wisselvallig kan zijn. Dit kwam tot uitdrukking in de 2e helft. Toen was er namelijk sprake van éénrichtingsverkeer. Met man en macht kon echter worden voorkomen dat ze tot scoren kwamen. De inzet was over het algemeen dus meer dan uitstekend, waarbij Tim Penterman niet onvermeld mag blijven. In de 1e helft niet erg veel te doen, maar in de 2e helft dus des te meer. Onder andere de vele cornerballen bleven gevaarlijk maar Tim hield gelukkig de spreekwoordelijke 0. Het inbrengen van Steffen IJzereef, Harm Bokkers en Björn Doppen kan het wedstrijdbeeld misschien nog iets doen kantelen, maar leverde dus geen echte kansen op.

Al met al een punt tegen een tegenstander, die deze middag eigenlijk de 3 punten hadden verdiend. Dit kan dus als een winstpunt worden gezien, want ook verdedigen is een onderdeel van het voetbal. Scoren is dat ook, wat UDI’19 dus gelukkig voor ons niet lukte. Op naar de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop. Dit zal zijn tegen OJC Rosmalen, die nagenoeg gelijk met ons in de middenmoot staan en tegen de nummer-laatst Nuenen, die natuurlijk de winterstop in willen gaan met aansluiting naar boven. Tenslotte toch de melding, dat we nog steeds als hoogste uit de Achterhoek op de ranglijst staan ; 2 punten boven Silvolde en 4 punten boven Longa ; vasthouden mannen !

Tot zondag 8 december om 14.00 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!