RKZVC "steelt" 3 punten in Hendrik-Ido-Ambacht - RKZVC

RKZVC "steelt" 3 punten in Hendrik-Ido-Ambacht

IFC (zon)

0 - 1

RKZVC 1 (zon)

50'

Competitie

Hoofdklasse B

Datum

6 oktober 2019 14:00

Scheidsrechter

J.C. (Johan) Jensch

Accommodatie

Onbekend

6-10-2019 IFC 1 - RKZVC 1: 0 – 1 (0 – 0)

 

RKZVC "steelt" 3 punten in Hendrik-Ido-Ambacht
Mogelijk heeft RKZVC op 22 september gezien hoe Longa ’30 thuis van IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht won: leunen op een solide verdediging en in de counter de ruimte benutten van het sterk aanvallende IFC. Mogelijk doen we IFC hiermee enigszins te kort want het is een sterke ploeg met heel veel balbezit, vandaag wellicht wel 70%. Maar dat is ook het manco van IFC: blijven combineren en niet het gaatje kunnen vinden in het vandaag goed verdedigende RKZVC.

Voor rust kwam RKZVC tot geen enkele kans. IFC had een gevaarlijke vrije trap die knap door keeper Tim Penterman uit de benedenhoek werd gehaald en één vrije kans in de 26e minuut die een meter naast werd geschoten.

Na rust werd het boeiender en spannender, zeker nadat RKZVC op een 0-1 voorsprong kwam in de 50e minuut. Sjors Storkhorst onderbrak de opbouw van IFC halfweg hun helft en gaf de bal in het midden mee aan de diepgaande Joey Belterman. Joey kon vrij op goal af gaan en schoof beheerst (de achteraf winnende goal) binnen. Twee minuten later probeerde Sjors Storkhorst het vanaf de middencirkel maar de Ambachtse keeper was net op tijd terug. Vanaf dat moment gaf IFC volop druk op het Zieuwentse doel. Binnen tien minuten gingen twee schoten een meter over, verwerkte Tim Penterman een mooi schot tot corner en ging een schot een meter naast. RKZVC kon niet veel anders dan hard werken en iedere keer de gaten weer dicht lopen na snelle combinaties op het middenveld. Als ze via de vleugels al eens door kwamen, werden hoge voorzetten iedere keer weer koppend verwerkt door de Zieuwentse verdedigers. RKZVC kon combinerend zelden tot aanvallen komen en hoopte dat de lange bal een keer goed zou vallen zoals in de 67e minuut na een verre uittrap van Tim Penterman. Sjors Storkhorst kon de bal echter net niet de goede richting mee geven. In de 76e minuut kreeg RKZVC de laatste kans na een mooie counter op links via Sjors Storkhorst. Zijn lage pass naar het centrum was net iets te hard voor Joey Belterman om vrij op goal af te kunnen gaan. In het resterende kwartier kon RKZVC soms met kunst-en-vliegwerk de nul vasthouden. Iedere keer weer zat er een Zieuwents hoofd of teen tussen bij schoten en voorzetten van IFC en Tim Penterman had in de 87e minuut na een corner nog een knappe redding op de kopbal in de rechter benedenhoek.

Bij winst van IFC vandaag hadden ze bovenaan gestaan. Des te meer is het van RKZVC een huzarenstukje dat ze in Hendrik-Ido-Ambacht de drie punten over de streep trokken. Met deze bonuspunten heeft RKZVC ruimer afstand genomen van de onderste ploegen. Voetballend hield het de laatste tijd niet over maar door hard te werken zijn er de laatste drie wedstrijden wel 5 punten binnen gehaald.

Zondag 13 oktober speelt RKZVC uit naar SV Meerssen (dicht bij Maastricht) om 14.30

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!