Tubantia 1 (zon) - RKZVC 1 - RKZVC

Tubantia 1 (zon) - RKZVC 1

Tubantia 1 (zon)

2 - 0

RKZVC 1

... (schot)
2'
... (intikker)
87'

Datum

21 februari 2019 20:00

Accommodatie

Onbekend

21-02-2019 Tubantia 1 – RKZVC 1: 2 – 0 (1 – 0) (beker)

RKZVC uit de beker
Bij RKZVC deed er in deze wedstrijd in de 4e ronde van de beker tegen Tubantia (1e klasse) geen enkele speler mee die afgelopen zondag in de basis stond. Het verlies was grotendeels te wijten aan fouten in de verdediging. De eerste goal viel reeds in de 2e minuut doordat een spits van Tubantia volledig ongedekt van twaalf meter afstand mocht uithalen en laag in de linker benedenhoek binnen schoot. De tweede tegengoal viel in de 87e minuut nadat veel te lang getreuzeld werd bij het passen op 30 meter van goal. De spits blokkeerde de pass en kon de bal in de lege goal schuiven omdat keeper Tim Penterman zich aanspeelbaar had gemaakt en hierdoor niet goed gepositioneerd stond om de spits te blokken.

Na de snelle tegengoal was Tubantia voor rust nog eenmaal dreigend. Een lage voorzet kon net niet door de spits worden geraakt (13e minuut). RKZVC had wel enkele aardige aanvallen maar echt goede kansen kreeg het ook niet. Over het geheel was RKZVC voetballend gezien in het veld zeker zo sterk maar had te weinig aanvalskracht. Het meest dreigend was nog een schot van Siebe Klein Goldewijk dat via een Hengeloos hoofd corner ging.

Het spelbeeld na rust veranderde niet veel met vrij veel Zieuwents balbezit. Wel waren er wat meer Zieuwentse doelpogingen. Een schot van Twan Gebbinck (60e minuut) werd door de keeper geblokt waarna Siebe Klein Goldewijk de rebound in het zijnet schoot. Een schot van Björn Doppen (63e minuut) in de rechter benedenhoek werd door de keeper tot corner verwerkt evenals het schot van Harm Bokkers in de 85e minuut. Tubantia was in de 68e minuut gevaarlijk met een afstandsschot van 30 meter dat rakelings over zeilde. De tweede tegengoal in de 87e minuut besliste uiteraard de wedstrijd.

Conclusie is enerzijds dat er door dit team best aardig gevoetbald werd tegen deze 1e-klasser maar anderzijds ook dat gebrek aan stootkracht en fouten in de verdediging op dit niveau worden afgestraft.

De volgende competitiewedstrijd is 24 februari thuis om 14.00 thuis tegen De Bataven.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!