Erg leuke pot bekervoetbal voor het publiek - RKZVC

Erg leuke pot bekervoetbal voor het publiek

RKZVC 1

5 - 3

De Bataven 1 (zon)

25'
53'
65'
Tim Waterink (penalty)
Jens Schutten (kopbal)
71'
71'
Tim Waterink (intikker)
86'
Koen van Galen (schot)
91'

Datum

19 december 2018

Accommodatie

Onbekend

19-12-2018 RKZVC 1 – De Bataven 1: 5 – 3 (2 – 0) (beker)

 Deze wedstrijd was een tussenronde voor een plaats bij de laatste 32 van de districtsbeker Oost waarvan de loting aanstaande vrijdag plaats vindt. Voor rust speelden beide ploegen enigszins behoudend met mogelijk iets meer balbezit voor De Bataven en een counterend RKZVC. De Gendtenaren probeerden veelal met hoge voorzetten de lange spits in stelling te brengen maar iedere keer zat er wel een Zieuwents hoofd tussen. twee drietal schoten misten de juiste richting en één ging recht op keeper Tim Penterman. De Zieuwentse counters waren dreigender en effectiever. In de 9e minuut maakte Jouke Knippenborg na een pass van Jens Schutten de bal mooi vrij en schoof rustig de 1-0 in de rechter benedenhoek. Na een corner in de 20e minuut schoot eerst Waldo Rhebergen, vervolgens Mart Schutten die daarna de rebound met een mooie lob vanuit de hoek van zestienmeter de 2-0 aantekende.

Na rust ontspon zich een open wedstrijd waarbij de 3-0 al in de 53e minuut viel. Een voorzet van Mart Schutten van rechts werd door Waldo Rhebergen binnen gewerkt. Enkele kopballen van De Bataven misten richting en een schot werd door Wouter Pillen geblokt. RKZVC leek de wedstrijd te controleren tot De Bataven in de 65e minuut een penalty kreeg wegens vast houden. Deze werd onberispelijk door Tim Waterink benut (3-1). Hierna volgde een spervuur van aanvallen van De Bataven en na een vrije trap werkte Tim Waterink in 69e minuut de 3-2 binnen. Twee minuten later redde Tim Penterman netjes op een vrije schietkans vanuit een schuine hoek. De aanvalsdrift van De Bataven bood echter ook veel ruimte en een minuut later werd die ook benut. Een mooie voorzet van Mart Schutten van links werd door Jens Schutten beheerst binnen gekopt voor de 4-2. Hierna waren er nog enkele kansen voor RZVC om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Jens Schutten schoot hard in het zijnet net achter de kruising. Sjors Storkhorst kwam twee keer door en beide keren redde de Gendtse keeper. De Bataven geloofde er nog steeds in en Koen van Galen gaf nog meer hoop door in de 40e minuut van 35 meter afstand met een pegel in de linker bovenhoek de 4-3 op het bord te zetten waardoor de spanning opnieuw in de wedstrijd kwam. Tim Penterman moest even later ook nog een bal boven de lat weg te tikken. Sjors Storkhorst besliste tenslotte in de 91e minuut alsnog de wedstrijd in Zieuwents voordeel. Hij blokte een pass waarna hij door het centrum vrij op goal kon gaan en de 5-3 in de rechter benedenhoek binnen schoof.

Na een prima najaar bij het debuut in de hoofdklasse kan RKZVC nu genieten van een korte winterstop. Van 2 tot 7 januari gaan ze op trainingskamp naar Playa des Ingles (Grand Canaria) waar ze ook een oefenwedstrijd spelen. Op 11 januari volgt de oefenwedstrijd ATC'65 1 - RKZVC 1 (20.00 uur, Hengelo Overijssel) waarna op 20 januari de competitie weer verder gaat met een uitwedstrijd tegen Alcides (Meppel).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!